SIK Skidors seniorgrupp är igång med säsong 2024/2025 och här presenteras vilka aktiviteter som planerats – en fullspäckad säsong i antågande!

Seniorgruppen i SIK Skidor samlar ett brett spektrum av skidåkare, från skidentusiaster som gillar att träna i grupp till elitmotionärer med sikte på de främre startleden i Vasaloppet. I SIK Skidor räknas man som ”senior” om man inte tillhör några av våra andra grupper som är barn/ungdom och junior/elit.

Tävla med SIK Seniorer

 

Träning

Basen i seniorgruppens träningsplanering är de ledarledda veckovisa onsdagspassen, under hösten på rullskidor och under vintersäsongen på skidor. Under hösten kör vi även ett ledarlett stavlöpningspass på lördagar – en lång tradition inom SIK Skidor! Gemensamma långpass på rullskidor och ett antal organiserade tidsrace på rullskidor på cykelbanan längs Stäketleden förgyller hösten. Under våren körde vi ledarledd styrketräning och cirkelfys i vårt gym i Allaktivitetshuset Milot. Se kalendern på hemsidan för ytterligare detaljer om våra träningspass.

Seniorträning med SIK Skidor                              

Årets stora träningsnyhet är att seniorgruppen har inlett ett samarbete med Anders Carbonnier från Aktivitus i syfte att effektivisera vår träning och jobba med vår skidteknik. Anders kommer upprätta träningsplan för rullskidor och skidor samt hålla ett antal träningspass med fokus på teknik.

Anders är själv en stark skidåkare med många framgångsrika Vasalopp på CV:t. Han har en kandidatexamen i Biomedicin med inriktning fysisk träning, har arbetat med träning på heltid sedan 2012 och jobbar sedan 2019 som testledare och coach på Aktivitus i Solna.

 

Läger

Seniorgruppen planerar för två läger under säsongen 2024/2025

  • Torsby skidtunnel, 31 oktober – 3 november (FULLT)
  • Orsa Grönklitt 5 – 8 december (mer info kommer längre fram)

Fokus för våra läger är såklart skidträning, men den sociala trivseln är också central när vi svetsar samman gruppen inför kommande skidutmaningar. Lägren är till självkostnadspris och innehåller resa, boende och mat på plats.

 

Tävling

Träna-Tävla-Trivas är SIK Skidors devis och många inom seniorgruppen drar på sig nummerlapp under en säsong. I planeringen för säsongen 2024-2025 fokuserar vi lite extra på följande lopp nedan.

 

DM, SM och lokalt

  • DM för Stockholm, individuellt och stafett       (startavgift subventionerad)
  • Masters SM                                                     (startavgift subventionerad)
  • Norrskidan i Ursvik                                          (startavgift subventionerad)

Långlopp

  • Moraloppet
  • Engelbrektsloppet 45 km
  • Kristinaloppet
  • Bessemerloppet

(vi försöker samordna resor till loppen, vallning och racesupport)

 

Vasaloppsveckan

Årets höjdpunkt för många skidåkare – målsättningen är många SIK-åkare till start!

  • Tjejvasan
  • Vasaloppet

 

Övrigt

Seniorgruppen stöttar medlemmar som kör tävlingar med valla och inför lopp kan vi också valla tillsammans i vår fina vallabod i Ursvik. Vi stöttar även tävlande medlemmar med energi på sina lopp.

SIK Skidor är en ideell klubb som är beroende av medlemmarnas engagemang i verksamheten och “kärnan” i klubbens verksamhet är Sundbybergs Konstsnöspår där vi fokuserar vårt ideella engagemang.

Kommunikation runt seniorgruppens verksamhet görs dels på SIK Skidors hemsida, bl.a. kalendern med veckovisa aktiviteter och på vår Facebooksida. Inom seniorgruppen använder vi också en WhatsApp-grupp för löpande kommunikation.

Ni som deltar på träningar och tävlingar, skicka gärna bilder till ansvariga inom sektionen så fyller vi på våran bildbank!

 

Om du inte redan är medlem i SIK Skidor men tycker att vår seniorverksamhet verkar intressant – kom gärna och testa på en träning! Kontakta Sandra Öhrström eller Martin Höglund om du vill veta mer om seniorernas verksamhet i SIK Skidor.

 

Dela gärna med andra!