Övriga aktiviteter

Vilka övriga aktiva “sorterar” in under seniorverksamheten i Sundbybergs IK Skidor? Enkelt sagt är det alla som inte sorterar in under någon av våra andra grupper; barn/ungdom eller junior/elit.

Övriga aktiviteter med SIK Skidors seniorer

Vi är en bred grupp, både åldersmässigt och åkmässigt, men med den klara ambitionen att man är med efter egen förmåga och att våra träningar anpassas till att passa ett brett spektrum av skidåkare.

Förutom träningar och tävlingar arrangerar seniorerna ett vinterläger varje år, i normala fall i början av december. Lägret är en långhelg, torsdag-söndag, med ledarledda träningar etc. Information om vinterlägret läggs upp på hemsidan i god tid innan, och “aktiva medlemmar” (se under Tävling för seniorer) har förtur vid anmälan.

Sundbybergs IK Skidor är sina medlemmar och vi ser gärna att medlemmar kommer med förslag på aktiviteter inom seniorernas verksamhet, och tar egna initiativ till gemensamma medlemsvärnande aktiviteter.

Sundbybergs IK Skidor är en traditionell klubb med aktiviteter för skidåkare i alla åldrar, och vi driver dessutom Sundbybergs konstsnöspår tillsammans med Sundbybergs kommun.

Att ha ett spår att åka på är såklart A och O för en skidklubbs verksamhet, och där finns också vårt största behov av ideella insatser från våra medlemmar – allas insats behövs.

Vår uppfattning är att belöningen, att kunna åka skidor på snö på vår hemmaplan i Ursvik, med råge uppväger insatsen, som inte behöver vara stor om vi alla gör en liten del.

Kontaktperson för seniorerna: Martin Höglund