Utmärkelser

Att tävla är kul och vi inom klubben vill självklart uppmuntra till det så mycket som möjligt. Vi har därför en utmärkelse för barmarksäsongen man kan vinna, det sk RIKUS-priset och för vintersäsongen är det Vasaloppstrofén som man vinner som klubb. Här kan ni läsa vad respektive pris innebär.

RIKUS PRIS
Uppkallat efter legendaren och superveteranen, Riku Kyllönen född 1941, som har plockat hem ett antal medaljer på Veteran-VM såväl i skidor som i löpning. Rikus träningsfilosofi var enkel, han sprang till jobbet, han sprang på lunchen, han sprang hem efter jobbet och sedan tränade han på kvällen. Förkylningar och diverse skador tränades bort (inget som inom klubben rekommenderar idag). Nivån var mycket hög långt upp i åldern således sprang han som 60-åring Xtreme Running, 15 km på 1.02.30. Det är det som krävs för att Du ska ska erhålla RIKUS pris om 1 000:- som utdelas från Skidsektionen efter genomförd tävling mot uppvisande av resultatlista via mail till ordförande.

Som kille krävs att man klarar samma tid som Riku gjorde och för tjejer 1.10.30.

För nog kan Du väl springa lika fort som en 60-årig gubbe ??
Betald medlemsavgift och en ”aktiv medlem” i skidsektionen krävs givetvis också.

VASALOPPSTROFÉN

Vasaloppstrofén syftar till att stimulera så många som möjligt i klubbarna i Stockholm att deltaga i Vasaloppet och få klubbarna att tävla mot varandra. Det finns ett pris för damer och ett för herrar. Priset hanteras av längdkommitén inom Stockholms Skidförbund och delas ut av dem vid valt tillfälle. SIK har fattat beslut om att i de fall klubben vinner så delas priset lika mellan deltagarna i det ”vinnande laget”. Följande regler gäller:

Herrar
Den lägsta sammanlagda tiden för de främsta 5 resultaten per klubb
Minst 3 av dessa herrar ska ha deltagit i DM individuella klassen
Den klubb som har den bästa tiden enligt reglerna ovan tilldelas 5 000 kr
Tidigare årsresultat:
2016 Sundbybergs IK Skidor
2015 Tureberg
2014 IKJ Haninge

Damer
Den lägsta sammanlagda tiden för de främsta 3 resultaten per klubb
Minst 2 av dessa damer ska ha deltagit i DM individuella klassen
Den klubb som har den bästa tiden enligt reglerna ovan tilldelas 3 000 kr
Tidigare årsresultat:
2016 Sundbybergs IK Skidor
2015 Sundbybergs IK Skidor
2014 Sundbybergs IK Skidor
Båda priserna delas ut på årsmötet om inget annat anges.