Om klubben

Välkommen till Sundbybergs IK Skidor. Vi är en av Stockholms mest aktiva längdskidklubbar och har en bred verksamhet med aktiva i alla åldrar. Klubbens ledord är

Träna – Tävla – Trivas

Klubben är en förening vilket innebär att allt som görs i klubben bygger på medlemmarnas engagemang. Det är medlemmarna som skapar klubben genom sitt engagemang. Det är tack vare våra medlemmars engagemang som vi idag har en mycket välfungerande klubb som kan bedriva många olika engagemang. I klubben är det följande engagemang som förutsätter medlemmarnas engagemang förutom deltagande:

Konstsnöspåret
Samtliga av våra egna tävlingar (se nedan)
Ledare för barn- och ungdomsgruppen samt seniorverksamheten
Träningar och läger för samtliga grupper
Kommunikation, webb, sociala medier
Styrelsearbete
Representera SIK IK Skidor i Motionsgårdens styrelse
Skidsektionen är en av flera sektioner i Sundbybergs IK.

Klubben är indelad i barn & ungdom, elit och motion.

I Barn- och ungdomsgruppen är man välkommen från 6 år upp till 20 år. Vi delar in åkarna i åldersgrupper och anpassar träningen för både nybörjare och mer tävlingssugna åkare. För mer information kontakta Jakob Tholander

Elitgruppen tillhör en åkare om hen är 17 år (junior) upp till senior och är utsett av ledare i klubben. Verksamhetens huvudsyfte är att stötta de av klubben definierade åkare vid ett antal nationella junior- och seniortävlingar. För mer information hur gruppen fungerar – kontakta Henrik Ahnbrink

Motionär är man vid 21 år eller äldre och tycker om att tävla eller träna. Klubben erbjuder träning 2 dag/vecka och 1 vinterläger för gruppen.

Klubben skapar också arrangemang av olika slag. Tjejskidan är en fin tävling för tjejer som är seedningslopp för Tjejvasan. Vidare anordnar vi även distriktsmästerskap de år vi tilldelas det och Norrskidan som är en lättsam träningstävling som vi ordnar tillsammans med övriga norrortsklubbar.

Klubben äger och utvecklar tillsammans med Sundbybergs stad ett nytt konstsnöspår i Ursvik.

Önskar du bli medlem, här kan du läsa hur du blir det.

För att vara en aktiv klubb krävs medlemmarnas engagemang. Önskar du engagera dig, kontakta ordförande, Annika Svensson.

Då vi är en av Stockholms större längdklubbar är vi som klubb även enagerade i Stockholms Skidförbund. Annsofie Gyllbäck sitter med i Längdkommittén med särskilt fokus på barn- och ungdomsgrupperna.