SIK Skidor stoltserar med ännu en åkare i Ski Classics kommande säsong. När Malin Börjesjö valt att lägga tävlingsåkandet bakom sig, tar Oskar Ahnbrink över stafettpinnen. Oskar kommer att tävla för Team Synnfjell.

Oskar Ahnbrink från SIK Skidor tävlar i Ski Classics

Här kan ni läsa Oskars egna ord:

Riktigt roligt att få mäta krafterna i Ski Classics den här vintern. Tanken om långlopp började gro för två säsonger sedan. Då lade jag om träningen för att bli specifikt bra på att staka och säsongen 21/22 blandade jag långlopp med att åka några traditionella lopp. Blev tydligt då att jag hade större fallenhet för att staka än att klättra upp och ner i FIS-homologiserade banor.

Till förra vintern satsade jag enbart mot den nationella långloppscupen ”Originals” med Vasaloppet som givet huvudmål. Efter en knackig inledning på förra säsongen med skadeproblematik kom jag igång i slutet av januari med tävlandet och stadigt bättre och bättre för varje tävlingshelg.

Dessa vintrar jobbade jag som längdinstruktör i Storhogna, så utöver all arbetstid på skidor hade jag fina förutsättningar för träning på kvällstid och på lediga dagar. Tack vare en snäll chef kunde styra efter mitt schema i generös utsträckning.

Just nu befinner jag mig i Umeå där jag har påbörjat juristprogrammet på universitetet, så tanken är att försöka kombinera studier med fortsatt tävlande framöver.

Team Synnfjell är ett av de äldsta teamen i Ski Classics-cirkusen med bas i Synnfjellet som ligger en bit utanför Lillehammer.

Under hösten har det genomförts och ska genomföras läger inför premiären i Bad Gastein. I september deltog jag på ett läger i Gjøvik, där jag fick lära känna lagkamraterna och träna i tuff terräng, väldigt givande. Jag planerar att åka de största loppen i Ski Classics plus några enstaka till. DM och något nationellt lopp siktar jag på också på.

Vill också passa på att tacka Sundbybergs IK för all stöttning jag har fått, från att lära mig att åka skidor när jag var yngre till att gjort möjligt att kunna åka runt på cup-tävlingar i junioråldern till att åka långlopp.

Tack igen för alla snälla ord efter Vasaloppet ifjol, det var verkligen roligt att läsa alla kommentarer/meddelanden.

/Oskar

Dela gärna med andra!